جایزههای علمی، عنوان عامی برای گونههای مختلفی از تشویقاتی هستند که ازدانشجویان، اساتید و یا پژوهشگران مستقل، به سبب ارائه برخی آثار علمی، اعم از کتاب، پایاننامه و یا مقاله صورت میگیرد. جایزههای علمی عمدتاً توسط موسسات و بنیادهای علمی ارائه میشوند و معمولاً مبلغ مشخصی پول هستند. در بسیاری موارد، ارائه جایزه به صورت رسمی اعلام میشود، افراد واجد شرایط برای دریافت آنها اقدام میکنند و در نهایت افرادی به عنوان منتخب، برنده این جوایز می شوند.
انجمن زنان مورخ خاورمیانه به بهترین مقاله ای که توسط یک بانو در زمینه مطالعات خاورمیانه نوشته شده باشد، جایزه اعطا می کند. علاقه مندان به شرکت در این مسابقه می باید تا پایان ماه جاری میلادی، مقاله خود را به این انجمن ارسال نماید.
بنیاد فون هومبولت آلمان به شماری از پژوهشهای برتر در حوزه علوم انسانی جایزه پرداخت می کند. علاقه مندان به شرکت در این رقابت می باید مدارک خود را حداکثر تا پایان ماه ژوئیه سال جاری میلادی، به این دانشگاه ارسال نمایند.
انجمن متخصصان خاورمیانه در قرون میانه (500-1500م.)، به بهترین پایان نامه درباره این دوره، جایزه ارائه میکند. کسانی که در میانه 30 ژوئن 2016 تا 30 ژوئن 2018 پایاننامهای درباره خاورمیانه در قرون میانه (500-1500م.) به نگارش درآوردهاند، میتوانند در این مسابقه شرکت کنند. علاقهمندان میباید مدارک خود را حداکثر تا اول ماه اوت سال جاری میلادی، به این انجمن ارسال نمایند.
انجمن مطالعات زنان خاورمیانه، به کتابهای برتر در زمینه مطالعات خاورمیانه و زنان جایزه ارائه میکند. علاقهمندان به شرکت در این مسابقه میباید کتابهای جدیدالانتشار خود درا ین زمینه را به حداکثر تا ابتدای ماه مه سال جاری میلادی، به این انجمن ارسال نمایند.
انجمن اروپائی مطالعات ایرانی، به بهترین پایاننامههای دکترای به نگارش درآمده در زمینه مطالعات ایرانی، جایزه ارائه میکند. علاقهمندان به شرکت در این مسابقه، میباید مدارک خود را حداکثر تا نیمه ماه ژانویه سال آتی میلادی، به این انجمن ارسال نمایند.
انتشارات گورگیاس در سال جاری میلادی، به یک پژوهش دانشگاهی در زمینه اسلام کلاسیک جایزه میدهد و آن را منتشر میکند. علاقهمندان به انتشار کتاب خود با این موسسه انتشاراتی و دریافت جایزه، میباید پژوهش خود به زبان انگلیسی را حداکثر تا روز دوازدهم ماه مارس سال جاری میلادی، به این موسسه انتشاراتی ارسال نمایند.
انجمن دوستی بریتانیا-کویت، هر ساله به شماری از مولفانی که در زمینه مطالعات خاورمیانه تالیف داشتهاند، جایزهای اعطا میکند. علاقهمندان به شرکت در این مسابقه، میباید حداکثر تا پایان ماه ژانویه سال آتی میلادی، مدارک خود را به این انجمن ارسال نمایند.
انتشارات بریل، به شماری از دانشجویانی که در زمینه مطالعات اسلامی و خاورمیانه مقاله تولید کنند، جایزه نقدی تقدیم میکند و همچنین مقاله آنها را منتشر می کند. علاقهمندان به استفاده از این فرصت، میباید حداکثر تا اول اکتوبر سال جاری میلادی، درخواست های خود را به این انتشارات ارسال نمایند.