دانشگاه بن واقع در کشور آلمان برای یک دوره کارشناسی مطالعات الهیاتی تطبیقی فراخوان داده است. تاکید این دوره بر مطالعه تطبیقی اسلام، مسیحیت و یهودیت است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدام برای این دوره که از مهرماه سال ۱۴۰۴ کار خود را آغاز میکند، میتوانند به این پیوند مراجعه کنند.
دانشگاه کمبریج که در چهار سال گذشته کنفرانسهایی را در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی برگزار کرده، قصد دارد پنجمین کنفرانس خود را اینبار در کشور ارمنستان برگزار کند. علاقهمندان به ارایه سخنرانی در این زمینه می باید چکیده سخنرانی خود را حداکثر تا ۵ بهمن به این کنفرانس ارسال کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این پیوند ارسال کنند.
دانشگاه کورنل واقع در کشور آمریکا، برای سال تحصیلی آتی، دو پژوهشگر برای دوره پسادکترا میپذیرد. این دوره دو سال به طول خواهد انجامید و پژوهشگر پذیرفته شده، از جمله باید در این مدت، سه درس به دانشجویان ارایه کند. علاقهمندان میباید حداکثر تا ۲۶ دی ماه مدارک خود را به این دانشگاه ارسال کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
ژورنال "The Maghreb Review" برای شماره ویژه خود موضوع «فلسفه و اندیشه های اسلامی» مقاله میپذیرد. علاقهمندان میتوانند در موضوعاتی مانند ترکیب فلسفه و تصوف و مدرنیته و یا افرادی مانند فارابی، ابن سینا، یا اندیشمندان معاصر مانند محمد عابد الجابری و طه عبدالرحمن به این ژورنال مقاله ارسال کنند. آخرین مهلت مقالات جمعه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به این پیوند مراجعه کنید.
بیستوهشتمین کنگره شرقشناسی آلمان (DOT) از تاریخ ۱۶ تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۵ در دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ برگزار میشود. این کنگره یکی از بزرگترین گردهماییهای علمی شرقشناسی در اروپا است که به مطالعات میانرشتهای در زمینههای مختلف میپردازد.
این کنگره شامل بیش از ۱۰۰ پنل تخصصی در حوزههایی همچون: زبانشناسی و ادبیات، مطالعات تاریخی، مطالعات هنر و معماری، مطالعات ادیان، مطالعات بینالمللی و ... است. علاوه بر پنلهای تخصصی، کارگاههای آموزشی، سخنرانیهای کلیدی از دانشمندان برجسته، و جلسات بحث آزاد برگزار خواهد شد.
مرکز مطالعات ایران و خلیج فارس در دانشگاه پرینستون برای همکاران پژوهشی فوق دکتری یا پژوهشگران ارشد در حوزه های مرتبط با ایران و خلیج فارس در قرن 19 تا 21 فراخوان داده است. علاقمندان تا 9 آذر برای ارسال درخواست فرصت دارند. برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.
نشست هوش مصنوعی و آینده علوم اجتماعی با حضور و ارائه دکتر ناصر فکوهی (استاد بازنشسته گروه انسانشناسی دانشگاه تهران) روز یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. این نشست توسط مؤسسه طومار اندیشه با همکاری مؤسسه انسانشناسی و فرهنگ و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
دانشگاه اوتریخت برای کنفرانسی با موضوع «حسمندیهای جنگ و آیین در جهان اسلامی اوایل دوران مدرن(1500-1800م)» فراخوان مقاله داده است. این کنفرانس از پژوهشگران دعوت میکند تا در موضوعات مرتبط با تجارب حسی و تأثیر جنگها و آیینها بر شکلگیری هویتهای مذهبی مشارکت کنند. پژوهشگران میتوانند چکیدههای خود را تا یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳ ارسال کنند. برای اطلاعات بیشتر به این لینک نگاه کنید.
اولین مدرسه فصلی آکادمی طومار اندیشه با عنوان فرصتها و مهارتهای آکادمیک در جغرافیای بینالمللی علوم انسانی در پاییز ۱۴۰۳ برگزار میشود. این مدرسه فصلی شامل ۶ استاد و ۶ ارائه جمعا به مدت ۱۲ ساعت بوده که هفته اول و دوم آذرماه فقط به صورت آنلاین (برخط) برگزار خواهد شد. اساتید این دوره عبارتند از: دکتر امیرمحمد اسماعیلی، دکتر محمد فضلهاشمی، دکتر سیدمحمدهادی گرامی، سیدکوهزاد اسماعیلی، دکتر مینو میرشاهولد و دکتر پیمان اسحاقی.