به نام خدا
آکادمی طومار اندیشه برگزار میکند:
(برنامه شماره ۲۲)
عنوان کارگاه: خطاهای منطقی مکرر در مقالات علمی ـ پژوهشی
مدرس: دکتر حامد خانی (فرهنگ مهروش)
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
دارای سابقه طولانی در داوری مقالات
و همکاری با نشریات مختلف به عنوان مدیر اجرایی و هیئت تحریریه
مدرس در طول هجده سال داوری مقالات علمی ـ پژوهشی برای مجلات مختلف کشور کوشیده است خطاهایی را که در حاشیۀ مقالات به مؤلفان تذکر داده است گردآوری و دستهبندی کند. برپایۀ استقصاء وی، مهمترین خطاهای مکرر ذیل شش محور کلی قابل دستهبندی اند: خطاهای منطقی، خطاها در تولید ادبیات، خطاها در نگارش علمی، خطاها در روش علمی، نقاط ضعف در طراحی پژوهش، و نقاط ضعف در مستندسازی. بنا ست که در این دوره مهمترین خطاها در ذیل یک محور از این شش محور توضیح داده شوند: خطاهای منطقی.
پیش از این یک دوره کارگاه با محوریت خطاهای منطقی تشکیل شده، و مؤلف بخشی از این خطاها را برشمرده است. اکنون در این جلسات صرفاً آن موارد مرور خواهند شد و تمرکز بحث روی دیگر خطاهای منطقی است که در کارگاه پیشین (۲۸ بهمن ۱۴۰۰ش، جهاد دانشگاهی) دربارۀ آنها بحث نشد.
گویاترین توضیح دربارۀ ضرورت تشکیل کارگاه همین است که چنین خطاهایی سالها ست که در مقالات مختلف دارند تکرار میشوند و میتوان با تذکر دادن آنها در سطح داوران مجلات مختلف سبب شد از وقوع آنها در سطحی گسترده جلوگیری شود.
هدف از برگزاری کارگاه این است که با تولید ادبیاتی تخصصی برای نقد مقالات، داوران مجلات مختلف که مخاطبان اصلی این کارگاه اند همگی با اصطلاحاتی یکسان آشنا شوند و همگی در نقد مقالات از همانها بهره برند. هدف دیگر هم آن است که انتقال این تجربه همگی ایشان را به انباشت تجربههای مشابه تشویق کند و ادبیات نقد روشمند علمی توسعه یابد.
در وسع اطلاع مدرس تا کنون هرگز چنین کارگاهی در داخل کشور برگزار نشده است. نگارش و برگزاری کارگاه دربارۀ تجربیات ویراستارانه البته اقدامی پرنمونه است؛ ولی این قبیل اقدامات هیچ کدام برپایۀ استقصاء نمونههای خطا در مقالات مختلف صورت نگرفتهاند و حداکثر بیان تجربههای یک ویراستار در ضمن مراحل اصلاح مقاله اند.
از شرکتکنندگان در دوره انتظار میرود پس از برگزاری کارگاه بتوانند: ۱) ضرورت و معنای «حسن تألیف» و شیوۀ دستیابی به آن را بشناسند؛ شیوههای مختلف خلط میان متودولوژی علوم انسانی با فلسفه و کلام را بشناسند و برای هریک مثالی بزنند؛ ۳) اصلیترین نقاط ضعف ادبی را که سبب ابتر شدن زحمات مؤلفان و انحراف مسیر پژوهش و بینتیجه ماندنش میشوند بشناسند. توضیح اینکه تأثیر زبان بر تفکر سبب میشود گاه افراد وقتی در تألیف شواهد و انتخاب اصطلاحات به راه نادرستی بروند امکان نتیجهگیری صحیح از شواهد را از دست بدهند یا چنان شواهد را پراکنده ببینند که نتوانند روی آنها به تمرکز برسند.
مباحث کارگاه:
مدت زمان کارگاه: چهار جلسۀ یکونیم ساعته
زمان برگزاری: پنجشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱؛ ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۸ (به همراه استراحت)
کارگاه به صورت آنلاین برگزار می شود.
هزینۀ شرکت در کارگاه: ۳۶۰ هزار تومان
تخفیف: نامنویسیهای گروهی که عضو کانال آکادمی طومار اندیشه باشند از تخفیف برخوردار خواهند شد: گروه های ۲ نفره ۱۵ درصد؛ ۳ و ۴ نفره ۲۰ درصد؛ ۵ تا ۹ نفره ۲۵ درصد؛ ۱۰ به بالا ۳۰ درصد.
آخرین مهلت نامنویسی: ۲۸ تیر ماه
برای نام نویسی به این لینک مراجعه کنید.
توجه: برای نامنویسی باید از اکانت گوگل استفاده کنید. اگر نتوانستید وارد لینک شوید مرورگر خود را تغییر دهید. برخی از گوشیها هم ممکن است نتوانند وارد لینک شوند؛ بنابراین از دستگاه دیگری مثل لپتاپ استفاده کنید. اگر بازهم مشکل داشتید، مشخصات خود را که شامل:
نام، نام خانوادگی، تحصیلات (رشته، مقطع، دانشگاه)، شمارۀ همراه (شمارهای که در آن واتساپ نصب دارید)، نشانی ایمیل، عکس فیش واریزی
می شود، ایمیل کنید به: toumareandisheh@gmail.com.
* اگر هم تمایل دارید گواهی حضور در کارگاه را دریافت کنید، لطفاً اطلاعات زیر را نیز به اطلاعات بالا اضافه کنید:
نام پدر، سال تولد، کدملی، عکس کارت ملی.
لطفاً هزینۀ کارگاه را به شماره کارت ۵۰۴۱۷۲۱۰۶۴۹۰۴۹۵۷ بانک رسالت به نام آقای سیدمحمدهادی گرامی واریز و تصویر فیش واریزی خود را به ایمیل ذکرشده بفرستید.