به نام خدا
آکادمی طومار اندیشه برگزار میکند:
کارگاه شمارۀ ۳۰
عنوان کارگاه: الهیات سیاسی و اهمیت آن برای مطالعات اسلامی و ایرانی
مدرس: دکتر احمد بستانی
استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی
متخصص اندیشه سیاسی در اسلام و فلسفۀ سیاسی تطبیقی
معرفی کارگاه:
در دو دهۀ اخیر توجه جدی پژوهشگران علوم انسانی به حوزۀ مطالعاتی نسبتاً جدیدی تحت عنوان الهیات سیاسی جلب شده است. بسیاری از اندیشمندان غربی در زمینههایی چون فلسفه، مطالعات دین، اندیشه سیاسی و جامعه شناسی به مفاهیم و نظریاتی توجه نشان میدهند که برای نخستین بار از سوی متفکران حوزه الهیات سیاسی، مانند کارل اشمیت، والتر بنیامین، و ارنست کانترویچ صورتبندی شد. بدین معنا الهیات سیاسی صرفاً کاربست الهیات در سیاست نیست، بلکه با ارائه درک بسیار گستردهتر و پیچیدهتری از هر دو مفهوم الهیات و سیاست، میکوشد به مسائلی توجه کند که کمابیش مورد غفلت قرار گرفته بودند یا به حاشیه رانده شده بودند. الهیات سیاسی، به طور خلاصه، نقش عناصر«غیرعقلانی» چون ایمان و امید در سیاست را در کانون توجه خود قرار میدهد و به این معنا از حوزه مطالعات دین فراتر رفته و مفاهیم و نظریههایی بدیع در اختیار ما میگذارد تا حیات بشری و پیچیدگیهای آن را بهتر درک کنیم.
حوزه الهیات سیاسی در ایران کمتر شناخته شده است، هرچند برخی از کتابهای متفکران مهم این حوزه به زبان فارسی ترجمه شدهاند. معرفی و صورت بندی این نظریات کار آسانی نیست زیرا حتی آشنایی اجمالی با این زمینه مطالعاتی مستلزم تسلط بر حوزههایی متفاوت در علوم انسانی است.
*هدف از این کارگاه آشنایی با زمینههای شکلگیری، نظریات اساسی، شخصیتهای کلیدی، و مفاهیم بنیادین حوزه الهیات سیاسی معاصر است.
* این کارگاه میکوشد قدرت توضیح دهندگی و مزایای این الگوها را، به ویژه در مقایسه با نظریههای کلاسیک اندیشه سیاسی، توضیح داده و دلایل توفیق و گسترش آنها را به ویژه در دو دهه اخیر مورد بحث قرار دهد.
* از سوی دیگر، به نقد و بررسی این نظریهها و مکاتب نیز پرداخته خواهد شد و نشان داده خواهد شد که توجه بیش از حد به این الگوها چه نتایج منفی و آسیبهایی میتواند در فهم ما از سیاست و اجتماع به بار آورد.
* در نهایت، کوشش خواهد شد ارتباط این نظریهها با وضعیت ایران و جهان اسلام توضیح داده شود؛ بدینمعنا که الهیات سیاسی چه امکاناتی در اختیار پژوهشگر مطالعات ایرانی-اسلامی میگذارد و چرا توجه جدی به آن ضروری است.
سر فصلها:
مخاطبان: در سطح کارشناسی ارشد و بالاتر در رشتههای فلسفه، مطالعات دین، اندیشه سیاسی، مطالعات اسلامی و رشتههای مشابه.
# آشنایی کلی با مباحث فلسفی و نظریههای اندیشه سیاسی ضروری است.
# کارگاه به صورت آنلاین برگزار میگردد.
تعداد جلسات: سه جلسه (هر جلسه یک ساعت و ربع کارگاه و نیم ساعت پاسخ به پرسشها)
زمان برگزاری: شنبه ۲۰، دوشنبه ۲۲ و سه شنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۲؛ ساعات ۱۹ تا ۲۱
آخرین مهلت نامنویسی: پنجشنبه ۱۸ آبان
هزینه شرکت در کارگاه: ۲۸۰ هزار تومان
تخفیفها:
نامنویسی زودهنگام، یعنی تا ساعت ۲۴ روز ۸ آبان ماه، ۲۵ درصد تخفیف؛
دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی معتبر و تاریخدار، ۲۵ درصد تخفیف؛
نامنویسیهای گروهی: گروههای ۲ نفره ۲۵ درصد؛ ۳ تا ۹ نفره ۳۰ درصد؛ ۹ به بالا ۵۰ درصد.
نکته: هر شخص میتواند فقط از یک گزینۀ تخفیف بهرهمند شود.
برای نامنویسی به این لینک مراجعه کنید.
توجه: برای نامنویسی باید از اکانت گوگل استفاده کنید اگر نتوانستید وارد لینک شوید مرورگر خود را تغییر دهید. برخی از گوشیها هم ممکن است نتوانند وارد لینک شوند؛ بنابراین از دستگاه دیگری مثل لپتاپ استفاده کنید. اگر بازهم مشکل داشتید، مشخصات خود را که شامل:
نام، نام خانوادگی (به فارسی و انگلیسی)، تحصیلات (رشته، مقطع، دانشگاه)، شمارۀ همراه (شمارهای که در آن واتساپ نصب دارید)، نشانی ایمیل، عکس فیش واریزی
می شود، ایمیل کنید به: toumareandisheh@gmail.com.
* اگر هم تمایل دارید گواهی حضور در کارگاه را دریافت کنید، لطفاً اطلاعات زیر را نیز به اطلاعات بالا اضافه کنید:
نام پدر(به فارسی و انگلیسی)، سال تولد، کدملی، عکس کارت ملی.
لطفاً هزینۀ کارگاه را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۴۴۲۱۳۰۷۹۶ بانک ملی به نام آقای سیدمحمدهادی گرامی واریز و تصویر فیش واریزی خود را به ایمیل ذکرشده بفرستید.